Opentuinendag 2007 in Aalst en faluintjes

Zondag, 17 juni 2007, opentuinendag.

Om 15u, ietwat laat starten we om deel te nemen aan de opentuinendag. Zes fiere eigenaars van prachtige tuinen stellen deze open voor het publiek.

We fietsen naar de Sint-Jorisstraat te Aalst bij de familie Van Schuyelnbergh-Courteaux. Deze tuin heeft vele mooie bloemstukken, bomen struiken. Maar misschien niet zo mooi maar des te vreemder is het achterste gedeelte. Het lijkt op een open plek in een bos en dit in hartje Aalst.

In Aalst vinden we in de Sint Vincentiusstraat nog een prachtige tuin van de familie KeymeulenCooreman. Een vrij grote tuin mooier en beter verzorgd dan de vorige, met de bijzonderheid dat er moerbeibomen staan met wiens blaren men er de de zijderups kweekt. In een serre krijgen we hierover uitleg.

Vandaar rijden we naar Moorsel – Hoekskenstraat bij de familie De Wolf – Putteman. Door het late vertrek slagen we wat volkstuintjes over. Na wat speurwerk, samen met andere deelnemers, vinden we de tuin. Hier wat minder sier- maar meer moestuin. Maar toch een knap werkstuk verwezenlijkt met oog voor de natuur.

Na Moorsel peddelen we naar Gijzegem waar we in Lange Haagstraat op een pareltje stuiten verwezenlijkt door de familie De SmedtBruyland. Een prachtige vijver in een mooie tuin, een bloedmooie combinatie.

We stuiten hier op Geert en Bea. Deze laatste roept ons bij haar aan tafel en offreert ons iets te drinken. Zodoende vliegt de tijd voorbij. Hierna spoeden we ons ijlings naar huis. Waar een lekkere steak ons wacht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: